top of page
תמונת הסופר/תשאול זגהר

קצת על חופש ואופטימיות

איך אתם מעבירים את הזמן בתקופה הזו?

איך אתם מעבירים את הזמן בדרך כלל?


מצחיק לראות כל כך הרבה אנשים שמתלוננים שלקחו להם את החופש. כאילו שהחופש שלהם תלוי בטיסה לחו"ל, בבזבוז כסף בקניון, בחדר כושר שלהם, בארוחה במסעדה או בכל דבר חיצוני אחר.


חופש שתלוי במשהו חיצוני הוא לא חופש, הוא שעבוד.


עכשיו, כשיש פחות הפרעות והסחות דעת, זו הזדמנות נהדרת לפגוש את עצמכם.


הסגר שנכפה על כולנו, בכל העולם, מאפשר לכל אחד לבחון את כל האוטומציות ההתנהגותיות שלו ומפגיש כל אחד עם עצמו, עם המשפחה ועם הבית.


מכל שינוי אפשר ללמוד משהו. גם משינוי שנראה תחילה כשינוי שלילי.

כמה פעמים קרו לכם דברים שתחילה נראו שליליים, אבל בפרספקטיבה לאחור הבנתם שזה לימד אתכם משהו, הפיל לכם אסימון, הוביל אתכם למקום טוב יותר בחיים?


אז אתם נמצאים בבית ופתאום אתם לבד (או עם המשפחה הכי קרובה).


מתי פעם אחרונה הכנתם מתכון חדש? יצאתם החוצה בלי ארנק וטלפון? טיפסתם על עץ? למדתם לנגן? לקחתם ספר (שמונח בספרייה שלכם שנים) והתחלתם לקרוא? שיחקתם עם המשפחה? למדתם סקיל חדש, כל סקיל, למשל - לסובב מקל? ישבתם עם חלון פתוח ושתיתם כוס יין לבד? רצתם? רכבתם על אופניים בשדות? בניתם תרשים זרימה למשחק ג'יו ג'יטסו שלכם ותרגלתם תנועות בסיסיות לבד בבית? עצמתם עיניים ונשמתם עמוק? הבטתם פנימה? חייתם את החיים... בפשטות.


יש עכשיו פסק זמן. נצלו אותו. חבקו אותו בשתי ידיים. מגבלות נותנות לנו לראות את הדברים מזווית שונה ומעודנת יותר. יש מצב שבעוד כמה שנים תוכלו להעריך את התקופה הזו.


אולי תוכלו ללמוד משהו על עצמכם, לעשות תיעדוף קצת שונה בחיים ולהבין מה חשוב באמת.






ניספח 1:


מתכון לעלי חוביזה ממולאים:


* חוביזה - להשרות 2 דקות במים רותחים כדי שיהיו רכים.


* מילוי - 3-4 בצל ירוק קצוץ, פלפל אדום קצוץ, עגבניה קצוצה, כוס אורז פרסי, חמוציות, צרור פטרוזיליה קצוצה, בהרט, מלח, פלפל שחור, רבע כוס שמן זית. לערבב הכל


למלא את החוביזות במילוי ולעטוף.


בסיר רחב רוטב:

עגבניות קצוצות מכמה סוגים, רסק עגבניות, 2 עלי דפנה, 1/2 כפית סוכר, מים של ההשריה של החוביזות, מלח, קצת שמן זית.


לבשל קצת את הרוטב,להוסיף מים (עדיף את המים של ההשריה של החוביזות) לסדר בסיר את הממולאים, לכסות ולשים בתנור 180 מעלות לשעה וחצי.


כל חצי שעה לבדוק אם חסרים נוזלים.


הנוזלים צריכים להיות בגובה של הממולאים ולא להציף.


בתיאבון.


ניספח 2:


לקישור ללימוד נגינה בגיטרה - לחץ כאן


ניספח 3:


לסרטון לשיפור גמישות - לחץ כאן

218 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page